tisdag 28 juli 2009

Rosamunda smakar på en kantarell

Plötsligt har man uppnått en ålder då det känns viktigt att ta vara på naturens frukter. Då kan man tillaga ugnspotatis med kantareller.


[kantarell1.jpg]

För fyra

6 dl kantareller
2 små schalottenlökar
1 dl vispgrädde
1 chili
Gräslök
2 morötter
2 msk mjöl
Liten bit parmesanost
1 granatäppel

Sätt ugnen på 225°C, skär ett kryss i potatisen och sätt dem på ugnsgallret i cirka 50 minuter. Stek kantarellerna i smör och salta och peppra. Finhacka lök, chili och morötter och sätt med i stekpannan. Stek tills löken är mjuk. Strö över mjölet och häll i 1 dl vatten och låt koka upp, tillsätt ytterligare vatten om såsen blir allt för tjock. Häll i vispgrädden och koka i cirka fem minuter. Vänd i 1 dl riven parmesanost och hackad gräslök. Servera med sallad, granatäppel och parmesanflarn.

Inga kommentarer: