lördag 25 juli 2009

Sensommarsoppa med kyckling

http://www.karin.papper.fi/data/karin/images/xl/xl_ts1.jpg

Soppa för fyra

400 g kyckling
1 dl tomatpuré
1 l kycklingbuljong
10-15 Körsbärstomater
1 morot
1 msk kapris
3 st sommarrödlök
1 paprika
1/2 lime
1/2 dl klippt persilja
2 vitlöksklyftor
1/2 chili
2 tsk sambal olek
Curry, paprikapulver
Yoghurt eller smetana för dekoration

Hacka upp moroten, paprikan och chilin och skär rödlöken i båtar. Dela körsbärstomaterna. Ta en stor kastrull, fräs kycklingen i rejält med olja, krydda med curry och paprikapulver, lägg i tomatpurén när kyckligen fått färg och låt steka i ytterligare 1 minut. Häll över buljongen, tillsätt de hackade grönsakerna, chilin, kaprisen och pressa i vitlöken. Låt småputtra tills morötterna blir mjuka, cirka 15 minuter. Vänd i persilja (spara lite för dekoration), pressa i limen, lägg i sambal olek, smaka av med salt och peppar och servera med en klick yoghurt eller smetana.

Inga kommentarer: