onsdag 26 augusti 2009

Kantarellsoppa med mycket smak

[kantareller.jpg]

[kantareller2.jpg]

Middag för två eller förrätt för fyra

1 liter kantareller
2 schalottenlökar
2 msk smör
1 vitlöksklyfta
3 msk mjöl
8 dl kyckling- eller grönsaksbuljong
Citron
Några skvättar sherry eller 1 dl vitt vin om man vill
2 dl grädde
Peppar, cayennepeppar
Persilja för garnering

Stek kantarellerna, pressad vitlök och finhackad schalottenlök i smör i en tjockbottnad kastrull, låt all vätska koka in, pudra över mjölet och vänd om. Skvätta i sherry, häll i buljong och låt småputtra i 15-20 minuter. Häll i grädden, en skvätt citronsaft, låt koka upp. Smaka av med peppar och cayennepeppar. Ät med bröd.

1 kommentar:

Mysfabo sa...

yay, sakta men säkert blir även jag inspirerad att tillreda annan mat än Saarioinens köttpotatismoslåda. Skall försöka få ihop den här kantarellsoppan.