söndag 16 augusti 2009

Kokoskycklingen - Söndagens bästa krabbisföda

[kokos.jpg]

För åtta sugna

1kg kycklingstrimlor
1 chili
3 vitlöksklyftor
2 gula lökar
2 msk kapris
2 burkar bambuskott
1 stort blomkålshuvud
2 stora burkar kokosmjölk
1 tsk gurkmeja, chilipulver och curry
1 kycklingbuljongtärning


Hacka lök, vitlök och chili (kom ihåg att inte tömma chilin på frön, hacka hela chilin så ger den mycket smak). Häll olja i en wok-panna, lägg i chilin och vitlöken och låt fräsa i en halv minut. Lägg i kycklingstrimlorna, lite salt och papper, och låt steka tills de får färg. Sätt i lök och kapris. Stek tills löken är mjuk. Krydda med gurkmeja, chilipulver och curry. Låt steka i ytterligare en minut och häll i kokosmjölken och en buljongtärning, vänd om röran. Låt puttra i några minuter, sätt i bambuskotten och blomkålen. Låt puttra ca tio minuter, blomkålen bör hållas lite knaprig. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Hacka i lite persilja och vänd om. Servera med klibbigt ris.

Inga kommentarer: