torsdag 24 september 2009

Blomkålssoppa med bacon

[blomkal.jpg]

För fyra


1 blomkål
1 buljongtärning

1 lök
1 vitlök
1 dl grädde
1/2 citron

1 krm muskotnöt
1 pkt bacon
Olivolja
Salt & peppar


Grovhacka grönsakerna. Stek lök och vitlök i olivolja i 1 min i en stor kastrull. Lägg i blomkålen och häll över ca 3 dl kokande vatten. Smula i buljong och koka tills blokålen är mjuk, ca 5-10 min. Ta kastrullen från plattan och mixa soppan med stavmixer, rör i grädde och citronsaft, låt koka upp och krydda med muskotnöt. Smaka av med salt och peppar, för lite attityd ersätt pepparn med cayennepeppar. Dekorera med stekt bacon och persilja.

1 kommentar:

elisheva sa...

Fin soppa, väl värd att göras. Jag bytte ut bacon mot sojakross och solrosfrön stekta i spiskummin -the vegetarian way.