onsdag 30 september 2009

Recension - Hemma hos Melker Andersson




Hemma hos Melker Andersson - Snabblagat, tillagat och vällagat / Norstedts

Melker Anderssom är på alla sätt en stjärnkock med mängder av utmärkelser och fina restauranger i Stockholm. Men hemma lagar han inga restaurangportioner. I Hemma hos Melker Andersson presenteras gamla men upphottade klassiker som pytt i panna, ugnskorv och fiskpinnar. Asiatiska köttbullar, ärtsoppa och plättar, makaronilåda och vietnamesisk fisksallad - det är vardagsmat när den är som bäst, både god, estetiskt tilltalande och lättlagad.

Meningen är att ingredienserna skall gå att hitta i den vanliga affären och att recepten skall passa för såväl vardag som fest. Inspirationen tryter inte då man ser på fotografierna av de lite stökiga middagsborden som framhäver det bästa i maten, och jag kommer på mig själv med att sukta efter lite spontant umgänge i ett stort kök och många middagsgäster runt matbordet.

Inga kommentarer: