torsdag 10 september 2009

Soppa med kokosmjölk, räkor & tomat



För fyra

1 liten purjolök
6 små tomater
100 g Sockerärter
3 cm ingefära
2 vitlöksklyftor
1 chili
1/2 l fiskbuljong
Stor burk kokosmjölk
1 påse räkor (lyxa gärna till det med tigerräkor)
1 tsk fisksås (kan uteslutas)
1 lime
1 dl bladpersilja

Grovhacka tomat, sockerärter och purjolök. Hacka upp chili, vitlök och riv ingefära, fräs i olja i tjockbottnad kastrull en minut. Tillsätt buljong och de hackade grönsakerna, låt puttra i 10 minuter och häll i kokosmjölk, saften av en lime och räkor. Koka upp och smaka av med fisksås, salt och peppar. Grovklipp persilja och rör i.

1 kommentar:

Manne sa...

Tjo,

här i Tjeckien har vi nu provat dethär receptet två gånger, och det har varit mycket lyckat. Det finns ingen fiskbuljong att tillgå, så vi använde helt enkelt mycket mer fisksås (Nam Pla, eller vad det nu heter).

Markus