onsdag 18 november 2009

Recension - Monikas jul


Monikas jul av Monika Ahlberg / Pirat Förlaget


Monika Ahlberg är en av dem som har skapat den stora kokbokstrenden som pågår just nu. Hon har gett ut mängder av böcker med lättlagad mat, färggranna läckra fotografier och rejält med småplock. Men det är inte bara mat det handlar om, utan även stämningen kring maten, dukningen, familjen och uppläggningen. Ovanpå det ytterst personliga i kokböckerna är det förmodligen det faktum att tårtorna, salladerna och uppläggningarna inte alltid ser så onaturligt perfekta ut, som gör Ahlbergs böcker så populära.

Monikas jul är kanske den finaste av Ahlbergs böcker hittills. Lättlagad julmat förevisas med otroligt tilltalande bilder. Det är inte överdrivet juligt, glittrigt, rött och tomtar (tror inte en enda tomte skymtar), utan bara hemtrevligt och behagligt, precis så som man vill att julen skall vara. Snittar och plockmat med julesmaker, den hederliga skinkan och olika sorters fiskrätter, julgodis, drycker, sylter, bröd och mat för mellandagarna hittas bland de 180 recepten.

Absolut en av de begärligaste kokböckerna i handeln nu. Men inte som julklapp. Den här vill man gärna bläddra i hela december.

  • Ahlbergs blogg finns här.
  • Ta också en titt på boken Monikas bästa menyer för vintern här.

Inga kommentarer: