söndag 17 januari 2010

Krämig kycklingwok

[wok.jpg]

För fyra

Nudlar för fyra
300 g kyckling
1/2 huvud rödkål
1 liten purjolök
1 morot
1 paprika

2 vitlöksklyftor

1 chili
1 stor bit ingefära

1/2 buljongtärning

1 dl vispgrädde

2 tsk tahini
sojasås & peppar

1 lime

1 dl koriander


Strimla grönsaker, finhacka vitlök och chili, riv ingefära. Woka vitlök, chili och ingefära i 2 minuter, tillsätt kycklingen och woka tills kycklingen fått färg. Släng i resten av grönsakerna och låt woka i ytterligare 10 minuter. Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Rör ihop grädde, tahini och smula i buljongen, häll vätskan i woken och rör om. Låt värmas upp och tillsätt nudlarna, rör om och smaka av med sojasås och peppar. Servera med klippt koriander och en klyfta lime.

Inga kommentarer: