fredag 5 februari 2010

Lättlagad lördagsfrukost för fyra



Basilikaröra

1 basilikakruka

1 vitlöksklyfta

1/2 dl cashewnötter

100 g färskost

1 msk olivolja

Salt & peppar

Klipp upp basilikan, pressa vitlök och mortla nötterna, rör ihop. Tillsätt färskost och olivolja och blanda om. Smaka av med salt och peppar och dekorera med rädisor.





Sardinröra

1 burk sardiner

3 msk majonnäs

1/2 rödlök

3 ägg

1 avocado

1/2 knippe dill

1/2 lime

Salt & peppar

Koka äggen. Hacka upp rödlök, sardiner och ägg, rör ihop. Tillsätt majonnäs, hackad dill och rör om, smaka av med salt och peppar. Dekorera med dill och servera med en klyfta lime.





Kronärtskocksröra

1 burk kronärtskocka

1 morot

1 liten rödlök

1 msk majonnäs

3 msk crème fraîche

1 tsk dijonsenap

1/2 tsk fruktsocker (kan uteslutas)

1 tsk vinäger

Salt & peppar

1 dl persilja

1/2 paprika

Låt kronärtskockorna rinna av i ett durkslag, skiva upp. Skala och riv moroten, finhacka rödlöken och blanda ihop med kronärtskockorna. Rör ihop majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, fruktsocker och vinäger. Rör ihop allt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med persilja och paprika.




Inga kommentarer: